Kindle in çocuklar için ürettiği Kindle for Kids Bundle yeterince ilgi görmüyor

Kids Kindle Bundle

yaklaşık 3 ay önce amazon yeni Kindle for Kids Bundle  sürümünü 99 dolara satışa sundu.

Aslıda bu sürümde yeni olan birşey yok.Fakat konsept olarak yeni bir bakış açısı sunuyor.

Ürünün kendisi geçen ekim ayında sunulan 79 Dolarlık kindle larla aynı öaelliklere sahip fakat bununla birlikte bü sürümde kindlelara özgü reklamlar yok ve çok hoş  kapaklara sahip bu kindlelar aynı zamanda 1 yıllık garanti yerine 2 yıllık garanti ile geliyor.

Aslında bu yeni sürüm kindle lar 79 dolarlık Kindlelardan çok daha uygun bir fiyata sahip.Özellikle eğer Kindle ınızda reklam istemiyorsanız ve kazara kırılmalara karşı uzatılmış bir garanti istiyorsanız ve çocuğunuza çok hoş renklerde bir e reader hediye etmek istiyorsanız mutlaka 79  dolarlık kindlelardan daha nitelikli bir teklif.Fakat ne yazık ki Kindle for kids bundle için  bu avantajlar bile satışlarının yeterince artırmasına yardımcı olmuyor.

Öteki kindle lara ve fire cihazlarına oranla Kids Kindle Bundle yeterince ilgi görmüyor ve açıkçası pek sevilmedi.

Amazon hiçbir zaman satış figürlerini acıklamıyor fakatfakat kendi amazon best seller listelerindeki yerleştirmelere ve satış bazlı yorumlara bakarak bu fikre ulaşmak mümkün.Bu iki seçenekteki izlerde Kids Kindle ın iyi sonuç vermediğine işaret ediyor.

İlk olarak Kindle lar ve fire tabletler genellikle best seller electronic listesini darmadağın ederdi.Kindel paperwhite genellikle top beşte olurdu.Şu anda paperwhite 3. sırada.79 dolarlık kindlelar ise 13. sırada.

Fakat Kids  Kindle Bundle top 100 listesinde veya hot new release listesinde görmek mümkün değil.

Çok az sayıdaki satışa ait müşteri yorumu ise Kids Kindle larin satışlarının iyi olmadığına ait bir diğer işaret.3 Aydır satışta olmasına rağmen sadece 37 müşteri yorumu mevcut.Bu ise aylık olarak 12 müşteri yorumuna denk geliyor.

Buna iyi bir karşılaştırma ise Yeni sürüme çıkmış Kindle paperwhite 3 modeline ait Kullanıcı yorumları.Kids Kindle Bundle satışa sunulduktan bir ay sonra piyasaya çıkmış paperwhite ın şu ana kadar ki toplam müşteri yorum sayısı 4000 civarında.

79 Dolarlık Kindleiar ise 10 aydır satışta ve su ana kadar 11200 addet müşteri yorumu mevcut.Bu ay başına 1000 adet yorumcu demek.

Her iki durumun analizine göre de kids kindle ların alıcılardan yeteri kadar ilgi görmediği açık.İlginç olan ise bu modelin 79 dolarlık kindle lardan çok iyi bir fiyata sahip olmasına rağmen çocuklar için olsun yada olmasın satışlarının yeteri kadar yüksek olmaması

Yorum bırakın